Besök från Gävleborgs musei.

I fredags fick jag besök av Daniel Olsson från Länsmuset i Gävleborg. Han kom för att göra en kulturhistorisk bedömning av skolan på Korpåsen. Vi gick runt och diskuterad åtgärder som kunde göras, hur man gick till väga och vad som bör göras först. Han tyckte att värdet var mycket stort kulturhistoriskt sett just då det är orginal inredning alltihopa. Han höll med mig om att taket och stommen bör prioriteras vid sökande av bidrag och även stabilisering av taket i skolsalen.

Museibesök

Förhoppningsvis kommer antikvarien från Länsmuseet Gävleborg den 17 maj. Preliminärt så har vi bestämt det och hoppas att det blir av.

Våren är här!

Nu har vägen tinat fram och är åkbar för de lite större bilarna då de finns sjunkhål i början av vägen. Annars är det fin väg. Blåsipporna blommar och trastar tjivas i träden. Pressningarna som vi la på skoltaket tycks ha klarat sig bra och legat kvar utan att rivas upp. Lite mer av det mycket gamla lövträdet ( al,asp, eller nåt sånt) hade rasat så det ska kapas ner helt så snart som möjligt. Har skickat iväg ett mejl till länsmuset i Gävleborg och meddelat byggnadsantikvarierna som jag pratade med i höstas att vägen nu är farbar. Vi får se när de kan komma men förhoppningsvis snart. Förhoppning är att även denna sommar kunna ha café och öppet hus ett par dagar samt att Lage Bergvik kan ha en fotoutställning över Korpåsen och Styggberg.

Korpåsen

Byn i Norra Hälsingland som ska få en chans att bli ihågkommen.

RSS 2.0