10/11 -12

Idag la vi pressening över de delar som fortfarande var spåntak på skolan. Det var gjort på 2 timmar så man tänker ju lite att, varför har vi inte gjort det där tidigare.. ? Taket där det ligger äldre plåt verkar dock friskare än vi trodde. Skulle bara ha varit där en dag med bättre väder så vi kunde spika ner plåten riktigt igen.. Nu står hörnen uppåt på många ställen och spikarna har krupit upp.

Ska försöka ta mig dit igen snart och sätta för fönstren där rutor är borta eller skadade. Ska ge mig på att laga/kitta om dem till våren.
 
Har mejlat till länsmuseet i Gävleborg för att få en bedömning av dem på skolan. De var mycket intresserad av att komma å titta men inte förän till våren då de hade för mycket att göra som skulle vara klart till nyår.
Planen är attt ansöka om bidrag till restaurering av skolan. I första hand taket var det änkt men nu verkar ju ändå taket var hyfsat så det kanske är bättre att satsa på trädelar. En hel del av nedersta stockvarven på trapphuset behöver bytas ut/ersättas. Och så är det taket i skolsalen/golvet i den gamla affären som är av största prioritet.
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Korpåsen

Byn i Norra Hälsingland som ska få en chans att bli ihågkommen.

RSS 2.0